Kontakt:
Per-Arnt Nilsen
Tjeldveien 10
8200 FAUSKE
Telefon: 756 44371
Mobil: 91539955
Send e-post
 
PAN Jaktskytereim for riflejakt. Hvordan virker reima.
Hvordan feste reima til våpenet
Hvorfor bruke skytereim.
Bruk av reima i forskjellige skytestillinger.
Regullering og tilpasning.
Har jegeren tid til å bruke reim på jakt?
Er PAN Jaktskytereim et varig produkt?

vaapen1.jpgI tillegg tilkunne bære våpnet etter PAN Jakskytereim kan den også brukes som hjelpemiddel til å holde våpenet rolig under sikting og avtrekk.

PAN Jaktskytereim festes til våpenet som en vanlig våpenreim som kun er beregnet til å bære våpenet med.

Ved bruk av skytereim får skytteren bedre kontroll og selv om en jeger skyter sikkert, så vil presisjonen bli enda bedre ved bruk av reim. Jegere som føler at de ikke har helt kontroll på skytingen, vil føle seg tryggere og "slengskudd" vil bli skjednere etter litt trening med Jaktskytereima.

Hvordan reima brukes i forskjellige skytestillinger kan studeres i egne artikler.

For å få den beste effekten av reima, bør det være støtte under albuen på den armen som er plassert legst fram på våpenet. I liggende skytestilling får man støtte for albuen mot underlaget. I knestående skytestilling får man støtte under albuen på venstre kne. (høyre kne for venstreskytter) I stående skytestilling får man støtte under albuen mot bekkenbeinet.kne_v1.jpg

Reima spennes rundt overarmen ovenfor overarmsmuskelen og festes med den bakerste klemmen. Hånden tres mellom begge reimene slik at den fremste klemma hviler i gropen mellom tommelfinger og pekefinger. Er den fremste klemmen riktig plassert på reima, vil armen bli låst av reima slik at det er reima som vil ta opp kraften fra våpenet. Dette fører til at musklene i armen blir avlastet og ukontrollerte muskelbevegeser overføres ikke til våpenet.

Regulering av reima skjer ved å flytte den fremste klemma fram og tilbake på reima. Flytting og låsing skjer med et enkelt håndgrep. 

Kommer vi nært viltet kan vi få så kort tid på oss, at det ikke blir tid til å ta på seg reima. I denne situasjonen vil vi sannsynligvis ha tilstrekkelig presisjon uten reim. Kommer viltet på lengere avstand 75 m eller mer, vil vi i de fleste tilfellene ha tid til å ta på reima. Skulle tiden bli for knapp bør vi vurdere om det er riktig å avfyre skudd mot viltet uansett, da det i slike situasjoner ofte skjer feilskyting og skader som kan føre til ettersøk m.m.

PAN Jaktskytereim er et kvalitetsprodukt der selve reima er av lær med god kvalitet. Klemmene er produsert i lakert stål og disse sliter ikke på reima. alle sammenføyninger er er solid klinket og spenner er av stål.

Forbrukeren vil få et varig produkt og kan se på en anskaffelse av PAN Jaktskytereim som en engangsinvestering.   

Kjøp her